Ο Καρδιολόγος Γεώργιος Τσιαούσης γεννήθηκε το 1975 στην Καστοριά από Σιατιστείς γονείς, το Ζήση και τη Δέσποινα Τσιαούση, Οδοντιάτρους επί 35ετία στην Καστοριά και το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού αντίστοιχα.
Εισήχθη αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο (επιτυχών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 1993) στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε με «άριστα» (βαθμός 8.56), ενώ έλαβε στη συνέχεια και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία (διετές μάστερ, 2003-2005), επίσης με «άριστα».
Εργάστηκε ως αγροτικός Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Κλεισούρας (2001-2002) και παράλληλα στον Παθολογικό Τομέα του Νοσοκομείου Καστοριάς. Θήτευσε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης (2003-2005) ως ειδικευόμενος Παθολογίας και έλαβε τη βασική του εξειδίκευση ως Καρδιολόγου στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά (2005-2010). Εκεί εκπαιδεύτηκε σε όλους τους τομείς της σύγχρονης Καρδιολογίας: Κλινική Καρδιολογία, Υπερηχοκαρδιολογία, Παιδοκαρδιολογία, Αρρυθμιολογία, Υπερτασιολογία, Μονάδα Εμφραγμάτων και Εργαστήριο Στεφανιογραφιών – Αγγειοπλαστικών.
Εργάζεται στον ιδιωτικό Τομέα από το 2010, με ιδιωτικό Καρδιολογικό ιατρείο στο κέντρο της Καστοριάς, με πλήρη, μοντέρνο καρδιολογικό εξοπλισμό για όλο το φάσμα των καρδιολογικών εξετάσεων (Δοκιμασία Κόπωσης, Υπέρηχος-Triplex καρδιάς, Holter ρυθμού και Holter πιέσεως), τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιατρικό πληθυσμό. Λειτουργεί μάλιστα και δεύτερο ιατρείο (νόμιμο υποκατάστημα) στον τόπο καταγωγής του, την Σιάτιστα Κοζάνης.
Παράλληλα, έχει να επιδείξει αξιόλογη επιστημονική – ερευνητική δραστηριότητα, με συγγραφή επιστημονικών άρθρων σε διεθνή καρδιολογικά περιοδικά (23 άρθρα στην ιατρική μηχανή αναζήτησης PubMed, με χρήση των λημμάτων tsiaousis g) και πλειάδα εισηγήσεων σε Ελληνικά και διεθνή καρδιολογικά συνέδρια. To 2022 βραβεύτηκε με έπαινο 3ης καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης στο 15ο Πανελλήνιο συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) στην Καλαμάτα για την εργασία του με τίτλο “Ασυμπτωματικοί παραπεμφθέντες προς αξονική στεφανιογραφία. Δημογραφικά/κλινικά χαρακτηριστικά και σοβαρότητα στεφανιαίων στενώσεων: πόσο “αθώα” είναι η ασυμπτωματικότητα;”. Την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο Ακτινολογίας που έλαβε χώρα στην Ρώμη (ESCR 2022) η εργασία με τίτλο “Comparison of statin-treated versus statin-naive individuals undergoing Coronary computed tomography angiography”, στην οποία είχε σημαντική συμβολή (study design and statistical analysis). Σημαντική, τέλος, συμβολή στην καρδιολογική βιβλιογραφία υπήρξε η δημοσίευση, το 2020, από την διεθνή ομάδα στην οποία συμμετείχε o Γ.Τ, της ιατρικής μελέτης με τίτλο “Excessive Supraventricular Ectopic Activity and Adverse Cardiovascular Outcomes: a Systematic Review and Meta-analysis”. Η μετα-ανάλυση αυτή (ο Γ.Τ. είχε την θέση του 2ου συγγραφέα) δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Current Atherosclerosis Reports, που κατέχει υψηλό impact factor, 5.8.
Επίκεντρο της ερευνητικής του δραστηριότητας και του επιστημονικού του ενδιαφέροντος ήταν πάντα η Υπερηχοκαρδιολογία, ενώ έχει λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση στην Ιατρική Στατιστική στο πανεπιστήμιο Erasmus της Ολλανδίας (2005). Τα τελευταία χρόνια, ο Γ.Τ. ασχολείται ερευνητικά με την αξονική (“αναίμακτη”) στεφανιογραφία.
Ομιλεί την Ελληνική, Αγγλική και Γερμανική γλώσσα (είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος και στη Βαυαρία Γερμανίας, Oberbayern, DE).
Από άποψη κοινωνικής προσφοράς, ο Γ.Τ. υπήρξε πολλές φορές ο συντονιστής Ιατρός της δρομικής οργάνωσης RunGreece στην Καστοριά, ενώ έχει καλύψει ιατρικά διοργανώσεις όπως του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς ή του Συλλόγου TaeKwon-Do Ορέστης.
Είναι Πιστοποιημένος Ιατρός στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας του ΕΟΠΥΥ, αλλά δεν διατηρεί σύμβαση με αυτόν. Είναι, τέλος, ενεργό μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς.